Que poca vergüenza nuestro mundo.


Montse, esto lo escribí en el año 2015, estamos a 2018 y Siria sigue igual o peor. Dentro de poco no quedará piedra sobre piedra. Que poca vergüenza nuestro mundo.

Diumenge, 15 de novembre de 2015 

Només espero que nosaltres, els catalans, siguem capaços de no respondre mai amb aquestes formes. Demostrem que volem ser diferents i un missatge per ells: a mi com a català m'hagués entristit igual i molt, moltíssim que les víctimes haguessin estat de qualsevol lloc de l'estat, no desitjo mal per ningú, ni tan sols per aquests capaços de dir el que diuen.

Jo igual que tothom també he posat en el Facebook l'"Avui tots som París". Però no la bandera. Jo sóc el primer a condemnar l'assassinat. Però tots. Fàcil missatge, que poc costa de dir... Aquests darrers mesos quants hem posat banderes negres per Síria? Quants pensem en l'horror diari dels palestins? Quants vam posar la setmana passada "Avui tots som la gent de l'avió tombat al Sinaí" A l'octubre ningú va dir "tots som Ankara" De fet només hi ha llaços negres quan els morts són els nostres. El nostre ministre de l'Interior, ha coincidit avui que els atacs terroristes a París suposen una declaració de guerra "a la civilització", encara que no convencional, i ha avisat que Espanya està "amenaçada" pel gihadisme a causa de la seva "situació geoestratègica".

La nostra hipocresia no té ni nom ni perdó. Fabriquem i venem armes que posem en mans dels governs o dels sicaris que paguin millor. Des dels americans, els russos, i qualsevol país europeu, tots venen armament al millor pagador o al que els interessa política o econòmicament  .

Els 14 milions de morts àrabs en els darrers anys, poc importen a ningú tret dels seus. Si els atacs passen fora d'Europa o els Estats Units, se'ns en fot tres pebrots. No dura més de dos dies als diaris, i quasi mai en primera pàgina. Que algun dels presidents es presenti als enterraments hauria de 
provocar una allau de pedres contra ells. Ells ens han portat a aquest estat d'intolerància infinita. Vergonya occidental de vestit, corbata i guants blancs. Tots sabem que al darrer dels bàndols hi ha el poder i els diners. Les religions són l'excusa. També ho va ser durant les Croades "dels cavallers de Déu". D'això fa massa anys, oi...

Síria 2018 
Dissabte, 3 de març de 2018.
Quan les armes no descansen els nens és desengran,  els camins s'omplen de verí i creixen les distàncies. Fa mal l'ànima.
I el que es salva allà, no el deixem viure aquí. 
A tots els culpables, que mai no tingueu repòs en cap dels vostres dies i que en la mort us persegueixin les nostres memòries. 
Si París va merèixer un minut de silenci, Síria mereix que el món sencer calli per sempre.

Mira si han pasado cosas desde entonces...

Comentaris

  1. Josep, cuánta razón, cuánta...Suelo pensar ¿somo seres humanos? ¿Y qué supone ser un ser humano. Humanidad puede tener varias connotaciones, pero entre ellas está el que todos lo seres humanos, somos eso humanos. ¿Nos comportamos como tales? Yo creo que no. Alguna vez dije que me considero ciudadana del mundo, porque no quiero hacer distinciones en si alguien es de aquí o de allá, cuando eso es algo fortuito Algo que no elegimos y por tanto nadie es diferente de mí. Todos lloramos, reimos, amamos, morimos. Todos vamos en el mismo barco por un río que es la vida, y que pronto o tarde llegaremos a puerto y ahí se quedará todo. Solo nos llevaremos lo que hayamos hecho de bueno o de malo, solo eso, para presentarlo a donde corresponda. Y si no lo hay, pues da igual. Este mundo cada vez más deshumanizado...qué triste. Y ya ves, tú escribiste esto en el 2015 y seguimos igual.

    Una abraçada, Josep.

    ResponElimina
  2. No sabia que me habias contestado a este post, me he dado cuenta cuando he ido a poner uno tuyo. es fantastico! Hace dias que lo has escrito y yo sigo sin saber que has querido decir al final...
    Lo dejas para que piense, ya lo se!
    Una abraçada, Montse.

    ResponElimina
  3. Pasa el tiempo y todo sigue igual o peor. Hoy un barco lleno de personas queria desembarcar en Italia y no les han dejado. Solo tienen comida para hoy. Mañana no se que será de ellos.
    Una abraçada, Montse.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars